«>

Банкери, фінансові аналітики, керівники компаній і громадяни очікують, що протягом наступних 12 місяців курс валюти буде становити приблизно 40 гривень за долар або більше. 

Про це йдеться на сайті НБУ.

Згідно з інформацією Національного банку України, у жовтні 2023 року банкіри передбачають курс долара на рівні 41,16 гривень за один долар. У липні їхні очікування стосовно курсу становили 40,54 гривень за долар.

  • Фінансові аналітики прогнозують курс на рівні 39,99 гривень за долар (за даними за вересень),
  • керівники підприємств очікують курс 40,00 гривень за долар (за даними за серпень),
  • громадяни України прогнозують курс 39,96 гривень за долар (за даними за вересень).
  • Як зміниться курс долара: прогноз погіршився

    Офіційний прогноз:

    Згідно з офіційним прогнозом Міністерства економічного розвитку, середньорічний курс гривні до долара на 2024 рік оцінюється в 41,4 гривень за один долар. На даний момент, ця прогнозована вартість валюти в бюджеті не впливає на діяльність Національного банку України, оскільки з початку жовтня він перейшов до режиму гнучкості курсу. Наразі офіційний обмінний курс, дійсний на 19 жовтня, складає 36,56 гривень за один долар.

    По теме:  Україна підписала меморандум з Eurocities щодо відбудови українських міст

    Міжнародний валютний фонд також передбачає, що середньорічний курс гривні до долара на 2024 рік буде 41,4 гривень.

    Керівники підприємств у своїх бюджетах на 2024 рік обчислюють середньорічний курс валюти в середньому на рівні 41 гривень за долар. Ця оцінка є кращою, ніж на попередній рік, коли бізнеси розраховували на курс 43 гривні за долар.

    На готівковому валютному ринку обмінний курс коливається навколо 38 гривень, і від початку року він зменшився на 6% (у грудні минулого року він перевищував 40 гривень за долар).

    Читайте також наш матеріал про призначення пенсії військовослужбовцям.

    По материалам: Подробности