«>

Українські війська продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Збройні сили України завдають значних втрат окупаційним військам у військовому та технічному планах та виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Оперативна інформація надана Генеральним штабом Збройних Сил України у Facebook.

Протягом останньої доби було зафіксовано 38 бойових зіткнень. Ворог вчинив один ракетний та 52 авіаційні удари, а також здійснив 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На жаль, внаслідок російських терористичних атак маємо втрати серед цивільного населення та руйнування житлових будинків та іншої цивільної інфраструктури.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

  • На Волинському та Поліському напрямках немає суттєвих змін. Наразі не виявлено ознак формування наступальних угруповань ворога. Підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання на прикордонних територіях України.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямку противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах та проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території російської федерації, підвищує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів піддалися близько 10 населеним пунктам, включаючи Карповичі, Леонівку Чернігівської області, Ободи, Зноб-Новгородське, Стара Гута Сумської області, та Плетенівку, Бударки Харківської області.
  • Українські війська зафіксували активну операцію на Куп'янському напрямку, де відбили 3 атаки ворога в районі Іванівки Харківської області. Ворог також завдав авіаційних ударів біля Синьківки та Петропавлівки Харківської області. Артилерійські та мінометні обстріли сталися в близько 10 населених пунктах, включаючи Дворічну, Петропавлівку, Синьківку, Іванівку та Кислівку Харківської області.
  • На Лиманському напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога поблизу Надії в Луганській області, але ворог здійснив авіаційний удар в районі Серебрянського лісництва. Артилерійські та мінометні обстріли вплинули на близько 10 населених пунктів, включаючи Невське та Білогорівку в Луганській області, а також Спірне та Роздолівку в Донецькій області.
  • На Бахмутському напрямку українські війська відбили близько 10 атак ворога в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка та Андріївка в Донецькій області. Ворог також здійснив авіаційні удари неподалік Кліщіївки та Нью-Йорка. Понад 15 населених пунктів були піддані артилерійським та мінометним обстрілам, включаючи Іванівське, Кліщіївку, Андріївку, Курдюмівку та Часів Яр в Донецькій області.
  • На Авдіївському напрямку ворог намагався провести безуспішні штурмові дії під прикриттям авіації в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка та Тоненьке в Донецькій області. Сили оборони відбили близько 10 атак ворога і відразу відповіли авіаційним ударом поблизу Орлівки. Понад 20 населених пунктів були піддані артилерійським та мінометним обстрілам, включаючи Керамік, Степове, Авдіївку, Опитне, Сєверне, Первомайське в Донецькій області.
  • На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області, де силами оборони відбито понад 10 атак ворога. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів, зокрема, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку загарбники завдали авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Українські воїни відбили всі атаки ворога біля Новомихайлівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новодарівки, Оріхова, Малої Токмачки, П’ятихаток Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема, Полтавка, Гуляйпільське, Роботине, Мала Токмачка, Новоданилівка Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Ольгівка, Львове, Тягинка, Микільське, Придніпровське Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дар’ївка, Зеленівка, Антонівка, Кізомис Херсонської області та Солончаки Миколаївської області.
По теме:  Зеленський зробив дивну заяву щодо "мирного плану" від Китаю

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та ще 3 — по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділами ракетних військ знищено 8 артилерійських засобів, станцію РЕБ, понтонно-мостову переправу ворога та уражено 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Зазначимо, що російська війська з початку минулої доби випустили по населених пунктах на правому березі Дніпра в Херсонській області 12 керованих авіабомб.

По материалам: Подробности