«>

Європейський Союз відстає від своїх планів надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня. Це дає можливість російським силам переважати в постачанні боєприпасів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Варто відзначити, що раніше Європейський Союз обіцяв постачати Україні артилерійські боєприпаси протягом 12 місяців. Спочатку передбачалося, що поставки будуть здійснюватися з наявних запасів, а потім через укладення контрактів на спільні закупівлі та розширення промислових потужностей.

Проте, минуло більше половини зазначеного терміну, і виконання плану наразі становить лише 30%. За інформацією видання, є ризик, що ЄС не зможе досягти запланованої мети, оцінюючи обсяг укладених контрактів станом на сьогодні. Деякі держави-члени Євросоюзу звернулися до відділу зовнішньої політики ЄС з проханням розглянути можливість продовження цього терміну.

Сполучені Штати, які ставлять перед собою завдання збільшити власне виробництво приблизно до 1 мільйона снарядів на рік до 2024 року, закликали Євросоюз підсилити свої зусилля в цьому питанні.

"Оскільки контрнаступ України досягає обмеженого прогресу, а союзники готуються до тривалої війни, постачання боєприпасів, обіцяні ЄС, мають вирішальне значення для того, щоб допомогти Україні не відставати від виробництва Росії. За деякими оцінками, наступного року російські заводи поставлять 2 мільйони патронів, тоді як Москва також отримала постачання з Північної Кореї та продовжує шукати снаряди радянських часів", — йдеться у матеріалі.

По теме:  Погода на 2 апреля: где пройдут дожди

Нагадаємо, Коломенська корпорація "Конструкторське бюро машинобудування", виробник ракет "Іскандер" та "Кинджал", продовжує отримувати комплектуючі з Європи та інших країн через посередників.

По материалам: Подробности