«>

Україна висунула вимогу перед Міжурядовою комісією з фінансового моніторингу (Financial Action Task Force – FATF) щодо включення росії до чорного списку через підтримку приватних військових компаній, зокрема ПВК "Вагнер", а також через збільшення співпраці росії з Іраном і Північною Кореєю.

На жаль, FATF відхилила цю ініціативу та відмовилася включити росію до "сірого" або "чорного" списків, що дозволило б збільшити ізоляцію економіки росії. Інформацію про це опубліковано в підсумковому пресрелізі FATF після пленарного засідання організації, що відбулося у Парижі 26-27 жовтня.

Призупинення членства російської федерації залишається чинним. Після заяв, опублікованих з березня 2022 року, FATF знову наголошує, що всі юрисдикції повинні бути пильними щодо поточних і нових ризиків обходу заходів, вжитих проти російської федерації з метою захисту міжнародної фінансової системи.

На цьому ж пленарному засіданні FATF додала Болгарію до переліку юрисдикцій, які підлягають посиленому моніторингу, або так званого "сірого списку". Водночас з нього виключили Албанію, Кайманові острови, Йорданію та Панаму.

По теме:  Авіація ЗСУ знищила опорний пункт окупантів у Миколаївській області

Крім цього, FATF надала повноцінне членство для Індонезії.

Раніше Зеленський заявив про необхідність спільного плану реалізації формули миру.

По материалам: Подробности