«>

Ізраїль розірве всі зв'язки з компанією Ілона Маска SpaceX, якщо він надасть і термінали Starlink і дозволить використовувати в Секторі Гази супутниковий інтернет. Про це у Twitter попередив міністр зв'язку Ізраїлю Шломо Кархі.

ХАМАС буде використовувати ці Starlink для терористичної діяльності. Ми це знаємо, і Маск це знає. Можливо, Маск був би готовий обумовити це звільненням наших викрадених немовлят, синів, дочок, людей похилого віку. До того часу відомство припинить використовувати Starlink.

Міністр додав, що Ізраїль використовуватиме всі методи, щоб ХАМАС не отримав доступ до Starlink.

У суботу, 28 жовтня, міністр зв'язку Палестинської національної адміністрації повідомив, що з супутниковою компанією Starlink йдуть переговори щодо відновлення зв'язку в Секторі Гази. Інтернет-зв'язок у Секторі Гази зник напередодні, 27 жовтня, після того, як Ізраїль розширив військову операцію в Газі.

Після цього Ілон Маск повідомив, що запитів на підключення до супутникової мережі Starlink з Сектору Гази не було, однак  пообіцяв допомогти з забезпеченням інтернет-зв'язку ООН та іншим міжнародно визнаним організаціям.

По теме:  Рынок земли в Украине не будет доступен иностранцам

По материалам: Подробности