«>

Міністр оборони підписав Рустем Умєров Арсен Жумаділовнаказ про призначення Арсена Жумаділова гендиректором ДП "Державний оператор тилу". Про це повідомляє Міноборони.

Про це 1 листопада під час брифінгу розповів заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Арсен Жумаділов — кримськотатарський громадський діяч, мобілізований директор ДП "Медзакупівлі України". Контракт з ним підписано на три роки.

Наприкінці серпня тодішній міністр оборони Олексій Резніков призначив Жумаділова керівником Агентства ресурсного забезпечення ЗСУ.

Перший напрям, за яким Державний оператор тилу забезпечуватиме ЗСУ — харчування. Проведення закупівель заплановане на грудень. Перші поставки очікуються у другому кварталі 2024 року.

Щоб підприємство юридично запрацювало на повну потужність, лишилося, щоб уряд підтримав дві постанови, запропоновані Міністерством оборони, повідомив Дмитро Кліменков.

Щодо однієї постанови, то ми вже очікуємо на позитивне рішення. Друга постанова, я очікую, буде прийнята до 15 листопада. І тоді Державний оператор тилу запрацює на 100%.

Наразі їжу для ЗСУ Міноборони тимчасово закуповує за новими правилами. Вони будуть діяти на перехідний період, поки Державний оператор тилу візьме на себе всі обов’язки для забезпечення потреб Збройних Сил України.

По теме:  Карантин "выходного дня": Шмыгаль раскрыл новые детали

Міноборони планує запустити пілотний проєкт із закупівлі круп та хлібу окремо від каталогу в одному із регіонів України, повідомив Кліменков.

Відокремлення круп та хлібу від спільного каталогу може допомогти зменшити вартість цих продуктів для ЗСУ. У міністерства був досвід із виведенням води на торги окремо від каталогу. Цей процес дав результат — ціна знизилася на понад третину.

Наразі відомств проводить спільні консультації з Генштабом ЗСУ, щоб вирішити, в якій з областей запустять пілотний проєкт.

Нагадаємо, наприкінці вересня Кабмін призначив трьох заступників міністра оборони: Юрія Джигира, Наталію  Калмикову та Катерину Черногоренко. Кліменков став заступником Умєрова на початку жовтня.

По материалам: Подробности