«>
з посади головного тренера "Динамо" » src=»/wp-content/uploads/2023/11/48765a2d9df7427d17fceea51b53db19.jpg» alt=»Мірча Луческу подав у відставку з посади головного тренера "Динамо"» width=»100%» />

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу подав у відставку. Про це віг оголосив після програного матчу "Шахтарю" (1:0) у матчі 13-го туру УПЛ. 

Сьогодні не хотілося б говорити про гру. Хочу сказати, що я 15 років віддав футболу України. На цьому я вирішив закінчити свою кар'єру. Це була остання гра. Я попрощався зі своїми гравцями, з гравцями «Шахтаря». Дякую усім. Хотілося би завершити по-іншому, але усьому приходить кінець — і футбольній кар'єрі, і любові, і життю. Усьому є початок і кінець.

Луческу заявив, що бере на себе відповідальність за кепські результати столичного клубу.

Я беру на себе останні результати — у нас був гандикап, але ми на жаль не змогли ці матчі виграти.

14 гравців за останні 2 роки пішли — гравці досвідчені, провідні. Молоді треба давати час. Вони не можуть одразу замінити більш досвідчених та мастеровитих гравців.

По теме:  Украину накроют грозы с проливными дождями

У відставку 78-річний Мірча Луческу пішов після трьох з половиною сезонів у "Динамо". Тренером киян він став у липні 2020 року.

До цього румунський спеціаліст 12 років очолював донецький "Шахтарі". З ним команда 8 разів ставала чемпіоном України, 6 разів вигравала Кубок та 7 — Суперкубок країни. У сезоні 2008/09 донеччани на чолі з румунським фахівцем стали володарями Кубка УЄФА. Луческу 8 разів визнавали найкращим тренером України.

На сайті "Динамо" повідомляється, шо матч проти "Шахтаря" став останнім для румунського фахівця за "біло-синіх".

По материалам: Подробности