«>

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу більше не є особою, з якою Туреччина могла б вести переговори. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, відповідаючи на запитання журналістів у літаку після повернення з Казахстану, передає Anadolu.

​Ердоган зазначив, що зараз не підтримує жодних контактів з Ізраїлем. З представниками ізраїльської сторони, а також Палестини та ХАМАСу спілкується керівник Національної розвідувальної організації Туреччини Ібрагім Калин.

Нетаньягу — це той, хто спровокував реакцію ізраїльського народу та втратив підтримку своїх громадян. Він хоче забезпечити підтримку своїм масовим розправам, цитуючи Тору і використовуючи релігійні терміни. Те, що робить ця людина, є суто піар-кампанією, популістським підходом…

 

Скажу так: Нетаньягу більше не є людиною, яку можна сприймати як співрозмовника, для нас у всякому разі. Ми його викреслили.

За словами Ердогана, "розмови проти Нетаньягу" ведуться також у самому Ізраїлі. Президент Туреччини вважає, що ізраїльський прем'єр втратив підтримку своїх громадян.

28 жовтня у Стамбулі відбувся мітинг на підтримку Сектору Гази, організований правлячою в Туреччині Партією справедливості та розвитку. На мітингу перед 1,5-мільйонним натовпом виступив президент Туреччини.

По теме:  Курс доллара в обменниках упал

Серед іншого Ердоган заявив, що Туреччина оголосить Ізраїль військовим злочинцем. Він заявив, що народ Сектору Гази хочуть винищити голодом, відсутністю води та палива. Ердоган також назвав Ізраїль окупантом і вкотре наголосив, що палестинський рух ХАМАС не є терористичним угрупуванням.

Після цього Ізраїль відкликав усіх своїх диппредставників з Туреччини, щоб провести переоцінку ізраїльсько-турецьких відносин.

У суботу, 4 листопада, Туреччина оголосила про відкликання посла з Ізраїлю Шакіра Озкана Торунлара для консультацій.

По материалам: Подробности