«>

У суботу зранку, 11 листопада, у Києві пролунали вибухи, які, за словами речника Повітряних сил Збройних Сил України Юрія Ігната, були пов'язані з роботою протиповітряної оборони. російські окупанти випустили балістику у напрямку столиці, що і призвело до вибухів.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Деталей щодо можливих наслідків вибухів або пошкоджень поки що немає. Слід слідкувати за подальшими оновленнями та офіційними заявами для отримання повної картини ситуації.

Попередня інформація, це все ж таки була балістика. У Києві пролунали вибухи. Поки ще немає інформації від місцевої адміністрації та поліції, де саме, можливо, є якісь уламки чи якісь пошкодження. Очікуємо інформацію, але була робота ППО. Відпрацювала ППО Києва по балістиці.

Юрій Ігнат додав, що стосовно інформації про кількість та тип цілей, а також подальшої ситуації, деталі будуть представлені Повітряним командуванням "Центр".

Також, речник зазначив, що повітряна тривога в Києві була оголошена після вибухів через те, що окупанти використали балістику, що може вказувати на серйозні загрози для столиці та необхідність активізації протиповітряної оборони.

По теме:  Синєгубов допустив контрнаступ рф в Харківській області

Балістика летить надзвичайно швидко. Радіолокаційно вона не так помітна, як крилаті ракети. До балістики можна віднести ракети С-300, С-400, "Іскандер-М", "Кинджал".

Він припустив, що окупанти могли запустити балістику з прикордонних територій — поблизу Київської, Чернігівської чи Сумської областей.

Нагадаємо, що зранку у Києві пролунали вибухи.

По материалам: Подробности