«>

Сьогодні — річниця звільнення Херсона від російських окупантів. Рік тому — саме 11 листопада Збройні сили України погнали загарбників з правобережжя і зайшли в місто.

Олександр Прокудін, голова Херсонської обласної державної адміністрації, в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів про оперативну ситуацію в регіоні та чи є постраждалі від обстрілів.

"Вчора російська армія випустила по Херсонщині майже 700 снарядів з різних видів озброєння — це міномети, ствольна, реактивна артилерія, безпілотна. Через обстріл загинув літній чоловік, ще один дістав поранення і був госпіталізований. На жаль, травму, несумісну із життям, отримав 60-річний чоловік, ще п'ятеро людей дістали поранення. З них — четверо доставлені до лікарні у стані середньої тяжкості. Одній людині надали допомогу на місці, потім під удар потрапила жінка, зараз вона знаходиться також в медичному закладі і після опівночі росіяни обстріляли Чорнобаївку — зараз тяжко поранений місцевий житель, за його життя борються лікарі", — повідомив Прокудін. 

Також голова Херсонської ОВА розповів про те, скільки злочинів вдалося задокументувати за рік звільнення міста.

По теме:  Зеленський зробив заяву про переговори щодо вступу України в ЄС

"Загалом правоохоронці зафіксували понад 18 тисяч кримінальних правопорушень проти миру, безпеки, людства та міжнародного порядку. За їх вчинення троє людей засуджено, 62-м повідомлено про підозру. На Херсонщині виявлено одинадцять катівень. За фактами їх облаштування та викрадення людей повідомлено про підозру 27 особам, також зафіксовано 77 фактів сексуального насильства", — сказав очільник ОВА.

По материалам: Подробности