«>

Прогноз Rabobank наступного року передбачає деяке полегшення продовольчої інфляції, зокрема щодо цін на цукор, каву, кукурудзу та соєві боби. Однак це полегшення може бути обмеженим через різноманітні фактори, такі як погодні умови та обмеження на експорт з росії.

Споживачі можуть відчути певне полегшення витрат на деякі ключові продукти харчування, що може вплинути на їхній бюджет. Однак інші фактори, такі як загальна економічна ситуація, також грають важливу роль у визначенні споживчих тенденцій. Про це повідомляє Reuters. 

Карлос Мера, голова відділу сільськогосподарських товарів у Rabobank, сказав:

Це не буде простим плаванням, але більш позитивні перспективи для більшості сировинних товарів мають у більшості країн призвести до падіння цін на продукти харчування на тарілках споживачів.

Прогноз Rabobank передбачає, що в різних секторах сільськогосподарського виробництва з'являться як переможці, так і ті, хто програв. Особливо ті, хто працює в секторах хлібобулочних виробів, молочних продуктів та тваринного білка, можуть отримати найбільшу вигоду від покращення постачання з Південної Америки.

По теме:  Рада безпеки ООН відхилила резолюцію росії щодо "біолабораторій США в Україні"

Прогноз також вказує на профіцит на ринку кави та падіння цін на цукор завдяки покращенню виробництва в Бразилії та Колумбії. Урожай сої в Бразилії може досягти рекордних обсягів, досягнувши 163 мільйони тонн.

Однак у секторі пшениці є попередження про те, що виробництво в Аргентині та Австралії може відставати, а війна росії проти України може призвести до скорочення експортного профіциту наступного року.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року в Україні спостерігалося подальше здешевлення овочів через великий урожай.

По материалам: Подробности