«>

Європейський парламент прийняв рішення про відкриття свого офісу у Києві, що сприятиме зміцненню підтримки України.

Про це пише Euractiv.

Європейський парламент погодився відкрити офіс в Україні, щоб посилити підтримку українського парламенту, на прохання високопоставлених чиновників українського уряду, згідно з документом бюро Європейського парламенту, — йдеться в матеріалі.

Рішення, прийняте у понеділок ввечері, має на меті полегшити відносини з українським парламентом, зокрема його взаємодію з відповідними комітетами Європарламенту та спростити адміністративну роботу.

Кожна держава-член Європейського парламенту має свій офіс зв'язку, який взаємодіє з відповідними комітетами Європарламенту та надає підтримку в адміністративних питаннях. Цей офіс служить для забезпечення зв'язку парламенту з зацікавленими сторонами, організації подій і підтримки взаємин із місцевими ЗМІ.

У внутрішньому документі вказано, що Європейський парламент відкриває офіси лише в обмеженій кількості міст за межами Європи, таких як Нью-Йорк, Аддіс-Абеба і Джакарта, де співробітники парламенту обслуговують делегації ЄС.

У випадку неєвропейських країн Делегація ЄС виступає як дипломатичне представництво ЄС на території, яка не є частиною Євросоюзу.

По теме:  Иран пригласил украинского главу СНБО для расследования авиакатастрофы

Важливо відзначити, що президент України Володимир Зеленський висловив прохання щодо відкриття офісу ще у березні, під час свого візиту до Львова, а це питання було повторно підняте спікером Верховної ради Русланом Стефанчуком наприкінці квітня."

Згідно з документом, з яким ознайомився Euractiv, присутність парламенту в Києві забезпечить "регулярне інформування комітетів Європарламенту про поточні проблеми і процеси" не тільки в Україні, а й у "країнах Східного партнерства, — додало видання.

Нагадаємо, Україні важливо виконати всі сім рекомендацій Єврокомісії на шляху вступу до Євросоюзу. При цьому заяви про блокування Угорщиною цього процесу не можна назвати глобальною проблемою. Про це заявив Володмир Зеленський.

По материалам: Подробности