«>
» src=»/wp-content/uploads/2023/11/3841e52e4b9088f9c5298d27b59163e5.jpeg» alt=»Розвідка Британії вважає, що Україна і рф зіткнулися з новою дилемою» width=»100%» />

Удари по військових бригадах в тилу свідчать про те, що Україна та Росія зіткнулися з новою дилемою. Проблема стосується розосередження військ.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

Британська розвідка зазначає, що російські війська в Україні продовжують зазнавати масових втрат через високоточні удари ЗСУ з великої відстані.

Так, 10 листопада, ймовірно, понад 70 російських військових загинули в результаті удару по колоні вантажівок. Це сталося у селі Гладківка Херсонської області, за 23 км від лінії фронту.

Також 19 листопада ЗСУ завдали удару по російських військовослужбовцях 810 бригади під час нагородження в Кумачовому. Розвідка зазначає, що Україна теж зазнала втрат. Йдеться про трагедію у Запорізькій області з бійцями 128 окремої гірсько-штурмової бригади.

У Британії наголошують, що військові у зоні бойових дій добре обізнані з дальністю дії систем озброєнь противника. Проте, як наголошує розвідка, командири стикаються з гострою дилемою через розміщення своїх військ.

По теме:  Кулеба обговорив зі Столтенбергом заявку України на вступ у НАТО

"Вони (командири, ред.) повинні збалансувати найкращу практику утримання військ розосередженими та менш вразливими до ударів, і повсякденну вимогу збирати підрозділи разом для здійснення управління та підтримки морального духу", — йдеться у зведенні.

По материалам: Подробности