Президент Чехії вважає, що цього року ще є можливість закласти основи успіху України на полі бою, однак потрібно готовими до того, що у РФ знову буде час на відновлення.

2023 рік може стати вирішальним у війні всУкраїні, однак варто готуватися до того, що наступний 2024 рік буде ще важчим.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на інтерв‘ю чеського президента для Corriere della Sera.

Павел нагадав, що минула зима була дуже складною для України через масовані атаки РФ на об‘єкти критичної інфраструктури, частина якої була знищена без можливості відновлення.

За словами президента Чехії, наступного року в Україні зростатиме почуття розчарування. Це, зокрема, буде відбуватися через вагання країн, які зараз підтримують Україну. А це, в свою чергу, негативно впливатиме на продовження контрнаступальних операцій.

Крім того, чеський лідер зазначив, що прийдешня зима може дозволити Росії відновитись, адже Кремль вже віддав наказ про переведення промисловості у режим війни. Росіяни виробляють багато боєприпасів великого калібру і більше танків. Також не варто забувати про прихований процес мобілізації і допомогу від союзників, які залишилися у РФ.

«Якщо ми втратимо можливість зберегти підтримку України, наступний рік може бути ще більш сприятливим для Москви. Цей рік є вирішальним, щоб закласти основи успіху, наступний рік буде складнішим», — наголосив Петр Павел.

По теме:  Зеленский назначил нового главу Хмельницкой области: что о нем известно

Президент Чехії також прокоментував ймовірність мирних переговорів між Україною і Росією. Він вважає, що рано чи cпізно вони відбудуться, але це має статися на умовах Києва.

Раніше повідомлялось, що дружину Буданова отруїли.