Порошенко вважає, що це цілеспрямована «антиукраїнська диверсія».

Повідомляється, що прикордонники не випустили за кордон п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка у четвер, 30 листопада.

Політику відмовили у виїзді незважаючи на те, що він мав підписане відрядження від голови Верховної Ради Руслана Стефанчука.

Речник ДПСУ Андрій Демченко дав свій коментар щодо інциденту. Подробицями він поділився з «Українською правдою». Про це повідомляє Полемика.

За словами Демченка, прикордонники забезпечують оформлення та пропуск осіб через кордон виключно відповідно до законодавства. Як відомо, на час дії військового стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження. У випадку з Порошенком, як повідомив речник ДПСУ, у прикордонників було підтвердження, що його відрядження за кордон скасовано. Це стало причиною відмови нардепу у пропуску за кордон.

В свою чергу лідер «Європейської солідарності» запевнив, що має десяток запланованих зустрічей у Польщі та США. Під час однієї із зустрічей з польськими посадовцями він мав намір обговорити зняття блокади перевізників на кордоні. З американцями Порошенко планував говорити про забезпечення фінансування військової допомоги, яка цього року майже вичерпалася.

По теме:  Встреча Путина и Лукашенко: в Кремле раскрыли детали

Експрезидент вважає, що ситуація, яка сталася з ним на кордоні, це «антиукраїнська диверсія», яка перешкоджає дипломатичній роботі всієї його команди, а також є «ударом по обороноздатності України».

Нагадаємо, Лавров заявив, що цілі війни РФ проти України залишаються незмінними.