«>

Несприятливі погодні умови сповільнюють активність бойових дій як з боку Сил оборони України, так і з боку окупантів.

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), несприятлива погода продовжує уповільнювати темпи українських та російських бойових дій на всій лінії фронту, але не призводить до повної їх зупинки.

Представник командування Сухопутних військ Збройних сил України, підполковник Володимир Фітьо, зазначив, що окупанти активно використовують авіацію на Бахмутському напрямку лише у випадках, коли погода дозволяє. Вплив погодних умов на роботу артилерії на цьому напрямку є значно менший.

Російські військові блогери 1 грудня повідомили, що сильний вітер під Бахмутом і на заході Запорізької області ускладнює використання російськими військами безпілотників та артилерії, але ці обставини не повністю їх блокують.

Блогер також зауважив, що російські засоби розвідки іноді вирушають в повітря під час невеликого дощу поблизу Вербового, але техніка росіян не може пересуватися через багнистий ґрунт. У той час як росіяни можуть користуватися гусеничною технікою, українські війська продовжують активні артилерійські обстріли, незважаючи на несприятливі погодні умови на заході Запорізької області.

По теме:  Представители России в Минске не способны договариваться - Резников

2 грудня пособник окупантів у Запорізькій області Володимир Рогов показав відео, де видно, що дороги на лінії Роботине-Новопрокопівка-Вербове на заході Запорізької області практично знерухомлені внаслідок поганих погодних умов.

Зрадник зазначив, що ці умови практично паралізували рух української колісної техніки, змушуючи Сили оборони вести атаки виключно з використанням піхоти. Також Рогов продемонстрував проблему зі щурами та мишами в українському окопі в Запорізькій області, яку він пов'язує з холодною погодою в регіоні.

Нагадаємо, вперше на території Британії успішно завершились тренування українських офіцерів-психологів. Пілотний курс груп контролю бойового стресу тривав протягом п'яти тижнів.

По материалам: Подробности