«>

В ніч на 3 грудня росіяни знову здійснили атаку на Україну. Ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА) атакували у декілька хвиль, перетинаючи окуповану територію Херсонщини та маневруючи в Миколаївську область.

Про це повідомили Повітряні сили України.

"Противник атакував 12 ударними БпЛА типу "Shahed" з району Приморсько-Ахтарськ – РФ та керованою авіаційною ракетою Х-59 — з повітряного простору Бєлгородської народної республіки. Саме на Миколаївщині, в зоні відповідальності повітряного командування "Південь", більшість "Шахедів" було знищено протиповітряною обороною. Решта прямували в північно-західному напрямку і були збиті в районі Старокостянтинова на Хмельниччині", — зазначили у відомстві.

10 ударних безпілотних літальних апаратів "Shahed-136/131" було ліквідовано системою протиповітряної оборони, тоді як керована авіаційна ракета Х-59 не зуміла досягти своєї мети.

Нічна атака рф: де та скільки дронів збила українська ППО

Нагадаємо, у суботу вночі, 2 грудня, російська федерація знову атакувала Україну, випустивши 11 ударних дронів типу "Shahed" з мису Чауда (Крим) та керовану авіаційну ракету з повітряного простору окупованої Запорізької області. Сили протиповітряної оборони ЗСУ успішно знищили 10 дронів "Shahed" та 1 ракету Х-59.

По материалам: Подробности