«>

У межах українсько-американської конференції оборонних індустрій у Вашингтоні було укладено Меморандум про співробітництво між Україною та Сполученими Штатами щодо спільного виробництва зброї та обміну технічними даними.

Згідно з інформацією від Офісу президента України Володимира Зеленського, даний документ був підписаний Міністерством оборони та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України з української сторони та Міністерством оборони Сполучених Штатів Америки з американського боку.

"Меморандум передбачає, що Україна отримає потужності, які необхідні для успіху на полі бою в найближчій перспективі, а в довгостроковій перспективі сприятимуть економічному відновленню та зміцненню обороноздатності. Одним з основних пріоритетів у Меморандумі визначено локалізацію оборонної промисловості в Україні.

Зокрема, документ сприятиме будівництву в нашій країні виробничих потужностей задля забезпечення ЗСУ необхідною зброєю, зокрема у сферах протиповітряної оборони, виробництва критично важливих боєприпасів, а також ремонту й технічного обслуговування", — повідомили в ОП.

Як відзначається, Міністерство оборони США та їх промислові партнери зобов'язалися надавати Україні технічні дані для реалізації конкретних проєктів, спрямованих на модернізацію застарілих систем протиповітряної оборони через впровадження західних боєприпасів.

По теме:  Десяток танків і 250 окупантів: Генштаб назвав нові втрати росії

"Паралельне виробництво цих систем в Україні та США дасть змогу пришвидшити їхнє розгортання й допоможе нашій державі підтримувати ППО в бойовому стані", — йдеться у повідомленні.

Крім цього, у рамках конференції було оголошено про створення міжвідомчої групи "Ukraine Deal Team" у Сполучених Штатах, до складу якої увійшли представники Державного департаменту, Міністерства оборони та Міністерства торгівлі США. Ця міжвідомча група буде підтримувати партнерів, які працюватимуть над розробкою рекомендацій з можливих угод та експортних вимог для оборонної промисловості України.

Нагадаємо, США оголосили про надання нового комплекту озброєння та техніки в підтримку України, яка активно захищає свою незалежність та свободу від російської агресії.

По материалам: Подробности