Під час особистої зустрічі, яка проходида 7 грудня 2023 року між президентом Франції Еммануелем Макроном та прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, обговорювались питання вступу України до Євросоюзу.

Проте, жодних позитивних результатів переговори у Парижі не принесли.

Про це розповідає Полемика з посиланням повідомлення голови угорського уряду Віктора Орбана у соцмережі Х (раніше Twitter) та на французьке видання Le Point.

Він зазначив, що його країна має чітку позицію щодо вступу України до Європейського Союзу.

«Позиція Угорщини є чіткою напередодні грудневого саміту лідерів Євросоюзу», — написав Орбан.

Перед особистою зустріччю з Макроном угорський політик поспілкувався із виданням Le Point. Він розповів французьким журналістам, чому не бажає підтримати Україну.

Так, на думку антиукраїнського політика, якщо Україна увійде до європейської аграрної системи, наслідки будуть катастрофічними. Орбан вважає, що українське сільське господарство буде зруйнованим, коли потрапить в європейську сільськогосподарську систему.

Не бачить також України в ЄС і міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар. На його думку, це неможливо за нинішньої ситуації. Але політик упевнений, що в майбутньому в України з’явиться перспектива членства в Євросоюзі.

Раніше керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову очільником МЗС Угорщини.