Європейська комісія прийняла офіційне рішення про розблокування 10,2 млрд євро для Угорщини.

В ЄС схвалюють роботу Будапешта над усуненням певних недоліків в судовій сфері. Однак ще понад 20 млрд залишаються замороженими.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Єврокомісію.

У Європейському союзі зазначили, що Угорщина вжила заходів про основні права Харті ЄС, які стосуються судової незалежності. Таким чином частина фінансування буде розблокована, «і тому Угорщина може почати вимагати відшкодування приблизно до 10,2 млрд євро».

Варто зауважити, що держави-члени ЄС зобов’язані забезпечити виконання сприятливих умов протягом усього періоду фінансування політики згуртованості. Єврокомісія уважно спостерігатиме за застосуванням заходів, запроваджених Угорщиною, зокрема через аудити, активну взаємодію із зацікавленими сторонами та моніторинговими комітетами.

Якщо в будь-який момент часу Комісія зробить висновок, що сприятливі умови більше не виконуються, вона може знову прийняти рішення про блокування фінансування.

Загалом через недоліки у судовій системі в країні фінансування, яке залишається недоступним для Угорщини, становить близько 21 млрд євро.

Нагадаємо, потенційний прем’єр Нідерландів назвав Путіна диктатором.