Сенат Сполучених Штатів Америки прийняв рішення не йти на канікули.

Демократи сподіваються продовжити переговори з республіканцями щодо запиту президента Джо Байдена, який включає фінансову допомогу Україні.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Politico та лідера демократів у Сенаті США Чака Шумера у X (Twitter).

Сенатор-демократ Корі Букер розповів, що наступного тижня сенатори зберуться, щоб завершити справу, про яку просив президент Байден.

«І, сподіваюся, буде за що голосувати», — сказав він.

Як відомо, Сенат мав піти на зимові канікули ще вчора, 14 грудня. Але лідер демократів у Сенаті Чак Шумер зібрав засідання фракції і повідомив, що переговори про кордон з Мексикою — питання, яке перешкоджає виділенню Україні понад 60 млрд доларів додаткової допомоги — просуваються досить швидко, щоб продовжити роботу верхньої палати Конгресу.

Шумер зазначає, що республіканці вважають дії на кордоні терміновими, тому вони захочуть залишитися і досягнути домовленостей.

«Якщо вони серйозно налаштовані щось зробити, їм не слід з таким прагненням йти додому. Має бути ще багато роботи», — написав демократ у себе в Twitter.

По теме:  Тейлор: Путин единственный, кто может остановить войну на Донбассе

Він нагадав членам республіканської партії, що глава Кремля Володимир Путін прагне, щоб США відмовилися від України і думає, що доб’ється цього, зокрема, за допомогою колишнього президента Дональда Трампа.

«Ми маємо діяти», — закликав він.

Нагадаємо, Молдова назвала умову для відновлення відносин з РФ.