«>

В Європейському Союзі вивчають можливі методи стримування премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо блокування підтримки України. Про це повідомляє "24 Канал" посилаючись на Financial Times.

Один із варіантів, який розглядають лідери ЄС, — це позбавлення Угорщини права голосу, щоб без її участі схвалити угоду про надання пакета допомоги Україні на суму 50 мільярдів євро у період з 2024 по 2027 роки.

Зокрема, деякі представники в Брюсселі пропонують використати процедуру покарання згідно зі статтею 7 Договору про Євросоюз 2007 року у зв'язку з порушенням принципу верховенства закону, що може призвести до припинення права голосу країни.

Крок може заблокувати будь-яка інша держава-член, однак зміна уряду в Польщі означає, що Угорщина більше не має гарантованої підтримки в ЄС. Проте багато країн переймаються через використання такого покарання, тому що, по суті, це є найпотужнішою зброєю ЄС проти держави-члена, — пишуть журналісти видання.

Нагадаємо, керівники країн Європейського союзу розглядали можливість позбавлення Угорщини права голосу під час обговорення питання щодо переговорів про приєднання України до цього союзу.

По теме:  Зеленский встретился с президентом Франции

По материалам: Подробности