«>

У адміністрації президента Сполучених Штатів Америки висловлюють надію на те, що у січні 2024 року Сенат затвердить пакет додаткової фінансової допомоги для України.

Про це заявив Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі, який на брифінгу у Вашингтоні зазначив, що в результаті перемовин з представниками Республіканської партії досягнута угода щодо боротьби з міграцією на кордоні з Мексикою.

Це, в свою чергу, має сприяти розблокуванню затвердження нового фінансування для України.

Було досягнуто деякого прогресу, я не забігатиму вперед, але нам доведеться подивитися розвиток подій, — сказав він.

Також Кірбі відзначив, що адміністрація США планує надати Україні ще один пакет військової допомоги наприкінці грудня. Після цього, зазначив він, Білий дім не матиме повноважень поповнювати запаси без прийняття рішення Конгресом щодо виділення додаткових фінансів.

У цьому контексті він акцентував увагу на важливості швидкого голосування в Сенаті з цього питання. Кірбі висловив припущення, що прийняття відповідного рішення американськими законодавцями "очікується приблизно в січні".

По теме:  Пандемия коронавируса: число жертв привысило миллион человек

Нагадаємо, Японія на цій офіційно оформить зміну в політиці, яка дозволить їй експортувати кілька десятків ракет Patriot до Сполучених Штатів, що призведе до поповнення арсеналів Вашингтона.

По материалам: Подробности