Російський бойовик Захар Прилєпін раптом захотів, щоб РФ приєднала до себе Узбекистан.

Ташкенту такі заяви зовсім не сподобались і посла РФ було викликано «на килим».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Узбекистану.

Повідомляється, що під час зустрічі до надзвичайного і повноважного посла Російської Федерації Олега Мальгінова в принциповій формі доведено, що в Узбекистані глибоко занепокоєні висловлюваннями співголови партії «Справедлива Росія — За правду» Захара Прилєпіна про приєднання території Узбекистану до РФ.

В заяві МЗС наголошується, необдумані висловлювання партійних лідерів такої дружньої країни, як Російська Федерація не відповідають духу всеосяжного стратегічного партнерства і союзництва між Республікою Узбекистан і Російською Федерацією.

У відомстві також додали, що подібні заяви, які розповсюджуються в російських ЗМІ, мають свідомо провокаційний характер.

В свою чергу Мальгінов заспокоїв Ташкент і зауважив, що висловлювання Прилєпіна «навіть віддалено не мають нічого спільного з офіційною позицією керівництва Російської Федерації щодо дружнього і незалежного Узбекистану».

За словами посла, Росія ніколи не ставила під сумнів суверенітет, незалежність і територіальна цілісність Республіки Узбекистан.

По теме:  Зеленський підтвердив, що позбавив Корбана громадянства України

Нагадаємо, в Міноборони планують мобілізувати українців, які виїхали за кордон.