«>

Мобілізація додаткових 500 тисяч українців, яку оголосив президент Володимир Зеленський, не буде проведена у найближчий період часу. Остаточний обсяг мобілізації наразі залишається невизначеним.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у ефірі "Українського радіо". Він підкреслив, що військовим, які вже знаходяться на передовій, потрібен період відпочинку.

Для цього нам варто мати додаткових військових, але це не означає, що це має відбутися за місяць-два. Це на наступний рік є таке бачення у військових. Яке буде остаточне рішення, стане відомо після затвердження певних нормативно-правових і стратегічних документів, які на сьогодні є в стадії розробки. Тому не треба зараз репетувати, що завтра всі 500 тисяч треба буде призивати, — пояснив Данілов.

Секретар РНБО також підкреслив, що кожного військового необхідно обов'язково забезпечити відповідними засобами захисту, військовим одягом, харчуванням і зарплатнею.

Нагадаємо, на одній з останніх нарад військові висловлювали пропозицію щодо можливості мобілізації додаткових 450-500 тисяч осіб, але наразі це питання перебуває на етапі обговорення. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на своїй пресконференції 19 грудня.

По теме:  Зеленський обговорив з Макроном реалізацію української формули миру

По материалам: Подробности