Прем’єр німецької землі Саксонія Міхаель Кречмер вважає, що Україна повинна змиритися з тимчасовою втратою своїх територій «задля перемир’я» з Росією.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Spiegel.

За думкою Кречмера, уряд Німеччини має не лише надавати Україні зброю, але й «вдаватися до дипломатичних ініціатив». Він наголошує на необхідності спробувати вплинути на російського диктатора й домовитись про припинення вогню.

Прем’єр Саксонії запропонував Україні прийняти тимчасову втрату контролю над деякими територіями, щоб врешті прийти до мирного рішення.

«Жоден квадратний метр української території не став російським. Але, як і в інших великих війнах, настав час для фінального рішення», — сказав він.

Кречмер також висловив свою думку про політику Німеччини щодо РФ. Він називає Росію «небезпечним і непередбачуваним сусідом», однак не підтримує ідею про те, щоб послабити Росію у військовому, політичному й економічному вимірі, оскільки, на його думку, це закладає основу для нових конфліктів.

Варто зазначити, що це не перша скандальна заява прем’єра Саксонії.  У серпні 2022 року він заявив, що Німеччина нібито повинна виступити посередником у війні між Росією та Україною і забезпечити, «щоб ця війна була заморожена», а також він підтримував збереження закупівлі російської сировини.

По теме:  Зеленский провел встречу с Майком Помпео

Нагадаємо, міністр спорту РФ відзначився абсурдною заявою.