Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила черговий масований удар по столиці та багатолюдних містах України.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву.

Браун зазначила, що 2024 рік почався для українців з втрат, болю та розпачу.

«Третій день поспіль через масштабні повітряні удари Російської Федерації гинуть люди, зокрема діти, і зазнають пошкоджень будинки та інша цивільна інфраструктура», — йдеться в заяві.

За словами Браун, особливу тривогу викликає те, що значна кількість районів столиці України залишилися без світла та водопостачання саме в той період, коли прогнозується падіння температури до -20 градусів за Цельсієм. Зокрема, унаслідок бойових дій без електроенергії також залишаються сотні тисяч людей на Донеччині.

«Від імені гуманітарної спільноти я ще раз підтверджую наші зобов’язання продовжувати підтримку народу України, який страждає від руйнувань, спричинених вторгненням Російської Федерації. І сьогодні я думками з родинами та друзями загиблих та поранених, а також з тими, хто непокоїться про тих, доля яких ще не відома», — резюмувала Браун.

У заяві також йдеться про те, що Організація Об’єднаних Націй вчергове нагадала такому терористичному утворенню, як Російська Федерація, що невибіркові удари та обстріли по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом.

По теме:  Лавров заявив, що цілі війни РФ проти України залишаються незмінними

Нагадаємо, Данілов пообіцяв помститись росіянам за вбитих у війні українців.