Керівництво Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) рішуче засудили нещодавні масовані атаки РФ по території України і закликали негайно припинити війну.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на спільну заяву керівників ОБСЄ.

У заяві чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ та європейських питань і торгівлі Мальти Ян Борг, а також генеральна секретарка ОБСЄ Гельга Марія Шмід зауважили, що Новий рік «розпочався гнітюче так само, як закінчився попередній».

Вони зазначили велику кількість жертв і руйнувань цивільної інфраструктури, які сталися внаслідок російських ударів по Україні.

«Смерть та руйнування забрали життя жінок, чоловіків, хлопчиків та дівчаток і зруйнували життєво важливу інфраструктуру. Щодня жертвами цього жахливого конфлікту стають цивільні особи. Вони ніколи не повинні ставати жертвами смертоносних атак безпілотників і ракет», — йдеться у заяві.

Керівники найрішучішим чином засудили атаки РФ проти України, і закликали до «негайного припинення нещадного насильства, яке не робить нічого, окрім як поширює замкнене коло біди і страждань».

«Ми закликаємо негайно припинити цю війну», — резюмували керівники ОБСЄ.

Варто нагадати, що у вівторок, 2 січня, російські війська вчергове здійснили масштабну атаку по Україні, задіявши дрони-камікадзе та ракети різних типів.

По теме:  В МВФ рассказали о деталях встречи в Украине

Раніше повідомлялось, що «Квартал 95» потрапив у скандал через жарт про жителів окупованого Скадовська.