Глава міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Конгрес США схвалить фінансову допомогу для України вже до кінця цього місяця.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву очільника МЗС під час виступу у Давосі.

Кулеба зазначив, питання щодо допомоги Україні полягає в рішенні спірних питань, що стосуються американських кордонів. При цьому він додав, що до кінця січня рішення має бути ухвалено.

«Тут питання не йде, чи давати, чи не давати допомогу Україні. Зараз дискусія йде стосовно кордонів (ред. – американських). Але вже кінець січня, йде війна, треба приймати рішення», — заявив дипломат.

Очільник МЗС наголосив. що кінець січня є крайнім терміном для схвалення рішення. Це підтверджують і американські партнери.

«Кінець січня (ред. – крайній термін для рішення). Це нам кажуть американські партнери. Вони всі оптимістично ставляться до результату. Вони кажуть, що (ред. – в затягуванні рішення) винна ситуація на кордоні», — сказав він.

Варто нагадати, що кілька місяців тому президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 млрд доларів на потреби нацбезпеки. У пакеті передбачено понад 60 млрд доларів нового фінансування для допомоги Україні.

По теме:  В Білому домі відреагувати на рішення Зеленського звільнити Залужного

Республіканці в Конгресі виступили протии подібної ініціативи. Вони вимагають, щоб до пакета внесли більш жорсткі заходи з охорони кордону з Мексикою.

Нагадаємо, Зеленський відреагував на слова Трампа про швидке закінчення війни в Україні.