Влада налякана результатами закритого соціологічного дослідження.

Рішенню Володимира Зеленського відправити у відставку чинного головкома Валерія Залужного передувала презентація результатів закритого соціологічного дослідження на Банковій. Вона відбулася 24 січня, а вже 29-го президент генерал був запрошений на розмову.

Протягом тижня після зустрічі Залужного із Зеленським, ОП та міністр оборони Умеров умовляли головкома пошукати місце у команді. Про це пише Полемика з посилання на «Українську правду». Видання посилається на власні джерела.

Йому також запропонували стати послом в одній з країн НАТО. Проте пропозиція виявилась неможливою для реалізації, так як посаду посла може обіймати лише цивільна особа.

Результати соцдослідження

За даними УП, згідно із закритим соціологічним дослідженням, по-перше, стрімко росте відсоток українців, які виступають за якнайшвидше закінчення війни. Вони готові піти на компроміси із агресором. По-друге, стрімке падіння рейтингів влади і президента з одночасним зростанням рейтингів Залужного і його партії, якої навіть ще навіть не існує. У ОП, нібито, висловили сумнів у достовірності опитування і попросили ніде їх не публікувати.

По теме:  Залужного геть: Безугла вже влаштувала «вибори» нового Головкома

У статті йдеться про те, що указ про відставку Залужного очікувався ще 2 лютого. При цьому влада побоювалася заворушень у Києві. 

Видання пише, що у Службі безпеки України попередили працівників бути готовими до можливих заворушень у Києві. 

Також деяким чинним комбатам і комбригам у ЗСУ СБУ відправили прохання з тим, що вони уважніше стежити за особовим складом, щоб ніхто не залишав позицій і не планував переміщення.

Залужного таки звільнять?

УП пише, що Володимир Зеленський, як і раніше, планує звільнити Валерія Залужного і розглядає йому на заміну дві кандидатури — Буданова та Сирського. Водночас сам головком відмовляється писати заяву на звільнення за власним бажанням. Але вже «внутрішньо прийняв, що точно йде».

Як повідомляється, заміна Залужного відбудеться днями. Все пройде м’яко і не так, як всі собі уявляють.

Нагадаємо, Данілов зробив важливу заяву щодо виборів в Україні.