Глава Кремля Володимир Путін заявив, що його у 2022 році нібито надурили з переговорами.

Він звинуватив Київ у тому, що він відмовився від майже завершених мирних переговорів за вказівкою Вашингтону та західних країн.

Про це пише Полемика з посиланням на інтерв’ю президента РФ американському пропагандисту Такеру Карлсону, опубліковане на сайті пропагандиста.

За словами Путіна, переговори з Україною були складними і вже знаходились на завершальній стадії, коли у Києві вирішили від них відмовитись. Таке рішення, як стверджує диктатор, було прийняте за вказівкою західних країн. Ба більше, український глава на законодавчому рівні заборонив вести переговори з РФ.

«Вони досягли дуже високої стадії узгодження позицій у складному процесі, і вони були майже завершені. Але після того, як ми вивели наші війська з Києва, інша сторона відкинула всі ці домовленості та підкорилася вказівкам західних країн, європейських країн і США боротися з Росією до кінця. Крім того, президент України законодавчо заборонив вести переговори з Росією. Він підписав указ, яким заборонив усім вести переговори з Росією», – поскаржився кремлівський глава.

По теме:  Лавров заявив, що цілі війни РФ проти України залишаються незмінними

Путін знову заявив, що Росію нібито надурили, а тепер Україна висуває вимоги, на які росіяни ні за що не погодяться. Втім, як говорить диктатор, РФ нібито налаштована завершити війну саме через переговори, проте український президент Володимир Зеленський не хоче цього.

«Ми знаємо, що він висуває якісь ідеї щодо цього врегулювання, але щоб про щось домовитися, потрібен діалог. Хіба це не так?» – поскаржився вдруге глава Кремля.

Нагадаємо, прем’єр Польщі різко звернувся до Сенату США через затримку допомоги Україні.