Високопоставлені законодавці країн Північної Європи та Балтії, які прилетіти до Вашингтону, висловили занепокоєння щодо відсутності терміновості та чіткої стратегії з боку Сполучених Штатів, щоб допомогти Україні перемогти країну-агресорку.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Reuters.

Як наголосили депутати, якщо Володимир Путін отримає перемогу в Україні, то зробить кроки для захоплення більшої території Європи.

«Хлопці, прокидайтеся. Чи готові ви перемогти ворога № 1, який діє як сучасний Гітлер?» — заявив голова комітету парламенту Литви із закордонних справ Жигімантас Павіленіс у коментарях, адресованих демократам та республіканцям.

Голови парламентських комітетів із закордонних справ із Латвії, Естонії, Литви, Швеції, Данії, Ісландії та Норвегії зробили заяву наприкінці дводенного візиту, закликаючи терміново допомогти Україні.

Члени делегації розповіли, що зустрічалися з представниками адміністрації та законодавцями, але переважно хотіли поговорити з республіканцями, які затримували виділення допомоги Україні. За їхніми словами, лише один скептично налаштований член Палати представників від Республіканської партії погодився зустрітися з ними.

«Не було відчуття терміновості», — заявив латвійський парламентар Ріхардс Колс.

Крім того, деякі члени делегації розкритикували президента Джо Байдена за протидію прийому України до НАТО та його стратегію «робити все необхідне» для допомоги Києву. «Ми не чуємо чіткого послання (ред. – від США) про те, чим має закінчитися ця війна», — сказав Марко Міхкельсон, голова парламентського комітету Естонії із закордонних справ.

По теме:  Трамп сделает все, чтобы не было войны с Ираном

Нагадаємо, в Білому домі відреагувати на рішення Зеленського звільнити Залужного.