Швеція анонсувала новий пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть навіть бойові катери.

З такою заявою виступив глава Міноборони Швеції Поль Йонсон. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Folkbladet.

Міністр наголосив на тому, що допомагаючи Україні, Швеція інвестує у власну безпеку. Країна робитиме все можливе, щоб Росія не виграла цю війну, адже, як зазначає Йонсон, Швеція тоді матиме «набагато більші проблеми з безпекою, ніж сьогодні».

Йонсон зазначив, що 15-й пакет допомоги розглядається як важливий сигнал Україні напередодні річниці початку війни про те, що шведська підтримка триватиме, а також як сигнал Росії про те, що Швеція й надалі буде підтримувати понівечену війною країну.

Зокрема, у новий пакет військової допомоги входять 10 бойових катерів і 20 групових катерів, а також підводне озброєння, таке як міни і торпеди. Загальна суму допомоги дорівнює 1,1 мільярду шведських крон.

До пакета також входять артилерійські боєприпаси, сумісні з системою Archer, відправленою Швецією раніше. Крім того, Robot 70 — система протиповітряної оборони, яка вже захищає небо України.

Ще пакет допомоги містить протитанкові ракети, гранатомети Carl Gustaf і солдатське спорядження, таке як ручні гранати, медичне обладнання та медичні автомобілі.

По теме:  Угорщина готова зняти вето на допомогу Україні від ЄС, але є нюанс

Нагадаємо, в НАТО висловились щодо захоплення росіянами Авдіївки.