Сьогодні в Росії проходить перший день голосування на президентських виборах, які триватимуть з 15 по 17 березня.

ЦВК зареєструвала чотирьох кандидатів: це чинний президент Володимир Путін, віце-спікер Держдуми та член партії «Нові люди» Владислав Даванков, голова партії ЛДПР Леонід Слуцький та депутат Держдуми від КПРФ Микола Харитонов. Варто зазначити, що жоден кандидат, який відкрито виступав проти війни в Україні, не зміг взяти участь у виборах.

Як європейські політики прокоментували цю подію, пише Полемика з посиланням на FrontNews.

Президент Європейської ради Шарль Мішель вже встиг «привітати» Володимира Путіна з перемогою на псевдовиборах, які сьогодні стартували на території Росії. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter (X).

«Хотів би привітати Володимира Путіна з переконливою перемогою на виборах, які розпочинаються сьогодні. Без опозиції. Без свободи. Без вибору», — написав він.

Європейський Союз та НАТО ставлять під сумнів легітимність президентських виборів у Росії.

По теме:  Росіяни вчергове поскаржились на атаки дронів: є влучання по нафтобазі

Прес-секретар глави євродипломатії Жозеп Боррель зауважив, що в сучасній Росії важко уявити справедливі та демократичні вибори.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також наголосив на тому, що «вибори в Росії не будуть вільними і справедливими».

Варто зазначити, що перемога у цих виборах дасть можливість Володимиру Путіну керувати країною до 2030 року — довше, ніж будь-якому російському правителю з часів Катерини Великої у XVIII столітті.

Раніше Полемика писала про те, що відбувається з системою онлайн-голосування у Росії і до чого тут ГУР.