Відправка військ західних країн для допомоги України цілком можлива, але для цього необхідні серйозні умови.

Найголовнішою з них є ймовірна атака Росії на країну НАТО.

Про це пише Полемика з посиланням на інтерв’ю полковника британської армії, відомого у світі експерта з питань безпеки Глена Гранта «Телеграфу». Він запевняє, що якщо РФ нападе на НАТО – Франція одразу буде втягнута у війну.

Також Грант називає іншу умову, через яку Франція погодиться відправити свої війська в Україну. За його словами, це трапиться тоді, коли Росія знову намагатиметься захопити Київ або Одесу.

«Друга можлива умова: якщо Росія прорветься і знову піде на Київ або Одесу – можливо, тоді французький президент відправить свої війська на захист. Або принаймні виставить їх як заслон, щоб Росія зрозуміла, що ось та лінія, заходити за яку не дозволено», — висловився експерт.

Грант нагадав, що було чимало країн, які запевняли, що «ніколи» щось не зроблять. Водночас він наголосив, що на війні нема такого поняття, як «ніколи».

Військовий експерт також зазначив, що якщо Франція розмістить своїх солдат в Україні, інші країни з аналогічним рішенням не забаряться.

По теме:  В Росії заявили про перше «знищення» ЗРК SAMP/T, у Франції заперечують

«Тож якщо хтось каже: «Ми ніколи не відправимо американські війська на місце подій», — це дурнувата заява, бо ви знати не можете, що це «ніколи» значить у даному разі. І я гадаю: якщо Франція ухвалить рішення, це означатиме, що вона збирається реально воювати, а не просто привезти своїх солдатів у Львів на свята. Але якщо Франція вирішить, що вона збирається воювати чи збирається підійти близько до лінії фронту, щоб позначити лінію для Путіна, куди він має знати, що йому дорога закрита, тоді, гадаю, й інші країни підуть слідом», – поділився думкою експерт.

Раніше Полемика писала про те, що вигадали в Міноборони РФ для виправдання ударів по українській енергетиці.