Український глава Володимир Зеленський назвав причину, через яку Росія змогла знищити Трипільську теплоелектростанцію у Київській області.

За його словами, це сталося через те, що в України закінчились ракети для її захисту.

Про це пише Полемика з посиланням на інтерв’ю глави держави PBS.

Коментуючи іранську атаку на Ізраїль, яку союзники спільно допомогли відбити, Зеленський зазначив, що в України теж є союзники, які поставляють нашій країні техніку, але «з нею у нас дефіцит».

При цьому він навів приклад з Трипільською ТЕС. Глава держави зазначив, що росіянам вдалось знищити станцію, оскільки Україна більше не мала ракет для захисту.

«Я вам наведу один приклад дуже простий на Трипільській станції. Від неї залежить світло у київському регіоні. Летіли 11 ракет. Перші 7 ми знищили, 4 знищили Трипілля (Трипільську ТЕС — ред.). Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчились всі ракети, які захищали Трипілля», — розповів Зеленський.

Що відомо про удар росіян по Трипільській ТЕС

Зранку 11 квітня російські війська атакували Київську область. У Київській ОВА повідомили про пошкодження об’єкта критичної інфраструктури. На щастя, обійшлося без постраждалих.

По теме:  Зеленський закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

У компанії ДТЕК заявили про серйозні пошкодження обладнання внаслідок удару РФ по двох теплоелектростанція в Україні. Енергетики ліквідовували наслідки і відновлювали роботу обладнання.

Згодом у «Центренерго» заявили, що внаслідок ворожої атаки повністю знищено Трипільську ТЕС. На місці спалахнула масштабна пожежа. Повідомлялося, що втрачено 100% генерації енергії.

Раніше Полемика писала про те, що росіяни обстрілами пошкодили ТЕЦ, яка живить Харків.