Президент США Джо Байден врешті дал дозвіл Україні на застосування американської зброї для ударів по території Росії.

Втім, удари дозволяється завдати з обмеженою метою захисту Харкова, тобто лише біля кордонів Харівської області.  Причиною рішення американського президента назвали погіршення умов для України на полі бою.

Про це пише Полемика з посиланням на Politico.

Байден змінив рішення

У виданні повідомляють, що президент США нещодавно доручив своїй команді забезпечити, щоб Україна могла використовувати американську зброю для ударів у відповідь по російських силах біля прикордоння Харківської області.

Варто зазначити, що Байдена змінив рішення у зв’язку з погіршенням умов для України на полі бою – а саме просування Росії та покращення позицій на Харківщині.

Politico пише, що Україна тепер може застосовувати американську зброю, щоб збивати запущені в напрямку Харкова ракети, уражати військові цілі безпосередньо з російського боку кордону біля Харкова, та по російських бомбардувальниках, які запускають бомби в бік української території.

Щодо ударів на великі відстані всередині країни-агресорки, політика США у цьому плані залишається незмінною. Американські високопосадовці налогошують, що Україна не може використовувати цю зброю для ураження цивільної інфраструктури або запуску ракет дальнього радіусу дії для ураження військових цілей в глибині Росії.

По теме:  Страхування майна: що треба знати та на що звернути увагу

Раніше Полемика писала про те, що генсек НАТО зробив важливу заяву щодо використання західної зброї для ударів по РФ.