Американський президент Джо Байден доручив провести опитування серед американського населення, щоб дізнатися думку про те, які шанси здобути перемогу на виборах у віцепрезидентки Камали Гарріс, якщо вона замінить його.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на телеканал ABC.

Джерело в оточенні Байдена зазначає, що президент став «сприйнятливішим» до закликів покинути передвиборчу гонку. За словами чиновника, що американський лідер дуже «виснажений». Він також додав, що час, який Байден проведе на самоізоляції через діагностований коронавірус, дасть змогу задуматись про політичне майбутнє та переговорити з людьми в оточенні.

Раніше портал Axios писав, що Байден може оголосити про вихід із передвиборчих перегонів вже прийдешніми вихідними, 20-21 липня. Це пов’язано зі зростаючим тиском з боку лідерів Конгресу, членів Демократичної партії та близьких друзів.

Водночас газета The Wall Street Journal вважає, що віцепрезидентка США Камала Харріс є найімовірнішим претендентом на заміну Байдену у разі його виходу із передвиборчих перегонів.

Згідно з результатами опитування журналу The Economist та соціологічної компанії YouGov, оприлюдненими 11 липня, близько 73% прихильників Демократичної партії вважають, що Гарріс повинна замінити Байдена та стати кандидатом від демократів на президентських виборах у листопаді 2024 року.

По теме:  Чи зустрінеться Зеленський з Байденом напередодні саміту миру і що будуть обговорювати

Коли в США почали говорити про зняття кандидатури Байдена

У виданні The Hill писали, що демократи переважно негативно сприйняли виступ Байдена на дебатах з Трампом 27 червня. Деякі з яких зауважили, що це стане поштовхом до дискусій, чи варто замінити президента на чолі Демократичної партії до серпневого з’їзду.

На дебах голос президента часто був захриплим, Байден втрачав хід думок або не міг чітко висловити свою думку.

Флеш-опитування CNN, проведене серед глядачів дебатів, показало, що 67% опитаних вважають, що Трамп виграв дебати.

Джозеф Байден визнав, що провал виступу на дебатах з Дональдом Трампом, однак заявив, що готовий до ще одного президентського терміну. Після цього команда кандидата заявила, що Байден не планує вибувати з президентських перегонів.

В інтерв’ю ABC News політик зазначив, що вийде з передвиборчих перегонів, якщо «Господь Всемогутній зійде та скаже йому це зробити».

Нагадаємо, що президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Станом на зараз, основними конкурентами, як і у 2020 році, є Джо Байден та Дональд Трамп.

По теме:  Українцям заплатять доплати до пенсій: хто і скільки отримає

Раніше Полемика писала про те, чи змінять США позицію щодо ударів по РФ після атаки росіян на «Охматдит».