Володимир Зеленський
Російські терористи знову вдарили по критичній цивільній інфраструктурі.

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення щодо масованої атаки РФ по Україні. Глава держави повідомив актуальні подробиці та жорстко охарактеризував Путіна.

Про це розповідає Полемика з посиланням на відеозвернення Зеленського.

Як зазначив президент, ця ранкова атака була однією з наймасштабніших. Також вона була комбінованою. За його словами, на Україну летіли більше сотні ракет різних типів і близько сотні «шахедів».

Зеленський наголосив, що ціллю російських терористів знову була критична інфраструктура України. Як повідомив президент, внаслідок атаки є загиблі і поранені, також пошкоджені житлові будинки та авто. Особливо багато пошкоджень в енергетиці.

«По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва до Одеси і західних областей. На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім рідним та близьким. Є десятки поранених – усім надається необхідна допомога. Багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи. Ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику – повернемо», — запевнив глава держави.

По теме:  Зеленський вперше за два роки розсекретив втрати України у війні

Коментуючи масштабний удар, Зеленський назвав російського диктатора Володимира Путіна хворою істотою, яка не зраджує собі. Однак, він вважає, що глава Кремля робить це, доки світ дозволяє йому це робити.

«Путін собі не зраджує: це хвора істота – всім уже давно зрозуміло. Але так само зрозуміло: він може робити тільки те, що світ йому дозволяє робити. Слабкість, недостатність рішень у відповідь живить террор», — сказав Зеленський.

Президент вчергове закликав захїідних партнерів надати Україні всю необхідну зброю, зокрема далекобійні ракети.

«Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень. Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли Росія використовує і власну зброю всіх типів, і «шахеди», і балістику з Північної Кореї. Америка, Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення», — підсумував він.

Раніше Полемика писала про те, за якої умови Зеленський складе свої повноваження.