Прапор Ірану
Тегеран вважає неправдивими твердження Києва про те, що один із бригадних генералів Корпусу вартових ісламської революції у 2022 році на окупованій частині України проводив навчання для російських військових.

Таку заяву оприлюднив речник іранського Міністерства закордонних справ Насера Канаані. Про це повідомляє Полемика з посиланням на «Європейську правду».

Канаані називає «безпідставними» заяви про те, що іранський офіцер перебував в Україні для навчання російських військ. Він вважає, що такі заяви робляться «з конкретними політичними мотивами і цілями».

Речник іранського МЗС також зазначив, що Тегеран дотримується «принципової позиції» та не підтримує війну, закликаючи «зупинити конфлікт» і врегулювати всі питання між Росією та Україною дипломатичним шляхом.

Що передувало

Раніше цього тижня Офіс генерального прокурора оголосив підозру іранському бригадному генералу.

Слідство встановило, що у вересні 2022 року підозрюваний прибув до тимчасово окупованого Криму на чолі делегації з восьми іранських інструкторів. Вони навчали росіян використовувати іранські дрони та «брали безпосередню участь» у їхньому запуску по цілях в Україні.

Співпраця РФ і Ірану

Не секрет, що Іран і Росія активно розвивають військову співпрацю після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Водночас іранська сторона продовжує заявляти, що не надає Москві військову допомогу.

По теме:  Рада внесла изменения в Таможенный кодекс Украины

Офіційно Тегеран лише визнав, що постачав Росії невелику партію дронів-камікадзе перед повномасштабним вторгненням.

Раніше Полемика писала про те, як Трамп збирається закінчити війну в Україні «за 24 години».