Бої в Курській області
Протягом першого місяця операції Збройних сил України (ЗСУ) на території Курської області Російська Федерація (РФ) зазнала великих втрат у особовому складі.

Йдеться про близько 6 тисяч солдатів убитими та пораненими.

Про це пише Полемика з посиланням на президента Володимира Зеленського під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Як відзначив президент, сьогодні рівно місяць від початку операції Сил оборони України на території Курської області, звідки російський диктатор Володимир Путін планував розпочати нову офензиву проти Сум.

За словами президента підрозділи Сил оборони України перенесли бойові дії на територію РФ та контролюють понад 1300 квадратних кілометри у Курській області та понад сотню населених пунктів.

Зеленський зазначив, що російські військові відступили зі значної території, побачивши наближення українських бійців, інша ж частина була взята під контроль нашими силами в боях.

«Станом на зараз протягом першого місяця нашої операції російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими лише у Курській області, а також десятки тисяч російських військ в інших зонах бойових дій», — відзначив президент.

По теме:  ЗСУ ліквідували понад 53 тисячі окупантів: названі нові втрати росії

Бої у Курській області

З 6 серпня в Курській області Росії тривають активні бойові дії. Українські сили прорвали кордон і взяли під контроль величезні території, включаючи більше ста населених пунктів, серед яких і місто Суджа.

Раніше Полемика писала про те, чому Іран образився на Україну.