Дмитро Пєсков
Країна-агресорка знову почала говорити про так звані «червоні лінії».

У політичних колах продовжується обговорення можливого надання дозволу Україні завдавати ударів далекобійною зброєю вглиб Росії. Нещодавно генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг зробив заяву щодо можливості України завдавати ударів по території Росії. Про це пише Полемика з посиланням на «Телеграф».

Ця позиція, як і очікувалось, викликала гостру реакцію з боку Кремля, який заявив, що слова Столтенберга — провокація. Відповідну заяву зробив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

Єнс Столтенберг заявив, що дозвіл Києву використовувати далекобійні ракети для ударів по російській території не стане «червоною лінією» для НАТО. За його словами, це не стане причиною ескалації конфлікту. Столтенберг також зазначив, що президент Росії Володимир Путін неодноразово оголошував «червоні лінії», але подальшої ескалації не спостерігалось.

Як на заяву Столтенберга відреагували у Кремлі

Кремль гостро відповів на цю заяву. Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав позицію Столтенберга «надзвичайно провокаційною та небезпечною». Він розкритикував генсека НАТО за «показне бажання не брати до уваги заяви російського президента», та назвав підхід генсека «недалекоглядним» і «непрофесійним».

По теме:  Сі Цзіньпін зробив перші заяви після зустрічі з Макроном - ЗМІ

Пєсков пов’язав таку позицію Столтенберга з тим, що той незабаром покине посаду генерального секретаря НАТО. На думку прессекретаря Кремля, це дозволяє Столтенбергу робити провокаційні заяви, не несучи за них відповідальності в майбутньому.

Раніше Полемика писала про те, чи дозволять США і Британія використовувати свою зброю для ударів по території РФ.