Мар’яна Безугла
Верховна Рада звільнила народну депутатку Мар’яну Безуглу з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

За це рішення проголосували 252 парламентарі.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на сайт Politexpert.

«Парламент звільнив Марʼяну Безуглу з посади заступника комітету з питань оборони та навіть члена комітету», — написав Железняк.

Варто зазначити, що раніше Безугла заявила про вихід із фракції «Слуга народу» (з партії «Слуга народу» вона виключена в лютому 2024року). Втім, оскільки вона була обрана по мажоритарному округу, вона не була позбавлена депутатського  мандату.

Нагадаємо про неодноразове внесення постанови щодо відкликання нардепки Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Зокрема, постанову реєстрували у парламенті у січні. Серед ініціаторів був член Комітету з нацбезпеки, зокрема, і його очільник — нардеп від фракції «Слуга народу» Олександр Завітневич. Тоді у проекті постанови та пояснювальній записці йшлося, що відкликання Безуглої ініційовано через «обставини, що унеможливлюють виконання нею своїх обов’язків». Менше з тим, тоді справа не з’явилась для голосування в сесійній залі Раді так і не дійшло.

По теме:  Буданов прокоментував звільнення Залужного

Безугла переходить в інший комітет

Народна депутатка повідомила, що переходить у Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. У своєму дописі на Facebook вона написала, що продовжить працювати на благо української армії, викорінюючи з неї «совок». Для цього, як вона вважає, краще заручитися підтримкою західних партнерів.

«Штабісти з російськими паспортами в родині отримують доступ, а партнерів присипляють нескінченними нарадами, неухильно дотримуючись єдиного наративу: «Дайте зброю і відчепіться, в системі у нас все ідеально». Але все далеко не ідеально. Ба більше, гнила, закрита корупційна система української генеральської мафії остаточно застигла в розвитку. Вона колапсує і тягне за собою всю країну. І що найважливіше, вона не цінує людське життя», — написала вона.

Раніше Полемика писала про те, чому Залужний повернувся в Україну.