Солдати КНДР
Серед можливих сценаріїв з боку Південної Кореї – відправка Україні летальної зброї.

Південна Корея пообіцяла вжити «поетапних заходів» проти Північної Кореї та Росії на тлі поглиблення військового співробітництва між цими країнами. Вона закликала КНДР негайно вивести свої війська із Росії. Про це пише Полемика з посиланням на Yonhap News Agency.

Зазначається, що Президентська Рада національної безпеки (СНБ) скликала засідання, щоб дати оцінку ситуації після того, як Національна розвідка повідомила, що Північна Корея має намір направити близько 12 000 військовослужбовців для надання допомоги Росії, а 1500 солдатів вже розгорнуто на Далекому Сході РФ.

«Уряд закликає до негайного виведення північнокорейських військ. Якщо незаконне військове співробітництво між Північною Кореєю і Росією продовжиться, (Південна Корея, — Ред.) не стоятиме осторонь, а рішуче відреагує у співпраці з міжнародною спільнотою», — заявив на брифінгу заступник радника. з національної безпеки Кім Те Хе.

За словами високопоставленого представника президента, серед можливих сценаріїв є надання Україні оборонної та наступальної зброї.

По теме:  В Украине рухнули цены на проезд в поездах "Укрзализныци"

Варто додати, що у червні поточного року Південна Корея повідомляла про можливість постачання зброї в Україну після підписаного між північнокорейський лідер Кім Чен Ин та президент Росії Володимир Путін пакту про взаємну оборону.

В свою чергу Yonhap News Agency пише, що Північна Корея відкидає передбачуване відправлення військ для допомоги Росії в Україні, називаючи її «безпідставними чутками». А свої відносини з Москвою вона називає «законними та заснованими на співпраці».

«Що стосується так званої військової співпраці з Росією, то моя делегація не бачить необхідності коментувати подібні безпідставні стереотипні чутки, спрямовані на те, щоб очорнити імідж КНДР і підірвати законні, дружні та партнерські відносини між двома суверенними державами», — заявив представник Північної Кореї в ООН під час засідання Першого комітету Генеральної Асамблеї ООН з питань роззброєння та міжнародної безпеки.

Раніше Полемика писала про те, що ГУР назвало дату, коли солдати КНДР вступлять у війну проти України.