Шановні читачі Інтернет-порталу новин «Полеміка»!

05.08.2022 року на веб-сайті Інтернет-порталу новин «Полеміка» (polemika.com.ua) було розміщено публікацію під назвою «ІТ-шники призовного віку та їх роботодавці опанувати тіньові схеми виїзду за кордон», яка містила недостовірну інформацію про ТОВ «МАКПАУ» (MacPaw) наступного змісту:

Кейс MacPaw 

Однак навіть за таких плюс-мінус «кімнатних» умов IT-шники покидають Україну. Політичний експерт і блогер Олексій Голобуцький опублікував скріншоти листування HR-менеджерки київської IT-компанії MacPaw з адміном одного з telegram-каналів, що організовує незаконний виїзд чоловіків за кордон. Клієнтка просить здійснити терміновий (протягом 2 тижнів) виїзд для 20-30 чоловіків до кінця війни. Адмін просить документи: копії внутрішнього та закордонного паспортів, ІПН, фотографії 3,5х4,5, номери військових квитків, якщо такі є. 

Відповідно до наявної копії рахунку, компанія сплатила послуги для 27 своїх співробітників, які прямували зі Львова до Кракова. Цікаво, що підставою для виїзду в цьому конкретному кейсі стали довідки МСЕК (медико-соціальної експертної комісії). Такими довідками в Україні засвідчують групу інвалідності та ступінь втрати працездатності без встановлення інвалідності. 

«Перетнути кордон айтівці намагаються как поодинці, так і цілими групами. Після чергового вилучення незаконних документів представники СБУ повідомили про своєрідний національний антирекорд. За словами правоохоронців, представник компанії MacPaw замовив «послугу з вивозу на термінове лікування в Польщу» одразу для 27 співробітників. За документами у кожного з них було виявлено рідкісне захворювання, яке вимагає невідкладної допомоги за межами України», — написав Голобуцький. 

Втім, за даними блогера, MacPaw не єдина IT-компанія, яка вирішила убезпечити своїх працівників від перспектив військової служби: «В базі даних так званих «утікачів» були виявлені заявки і готові документи на виїзд співробітників доволі відомих українських IT- компаній. 

Повідомляємо, що наведена інформація про ТОВ «МАКПАУ» (MacPaw) є недостовірною та підлягає спростуванню шляхом розміщення цієї публікації. РедакціяІнтернет-порталу новин «Полеміка» не здійснила належну перевірку матеріалу на достовірність перед публікацією, покладаючись на інше джерело.

По теме:  Теплый пол Easytherm — холод дома отменяется

З наведених вище причин 07.11.2022 року ми видалили публікацію під назвою «ІТ-шники призовного віку та їх роботодавці опанувати тіньові схеми виїзду за кордон», раніше розміщену за посиланням: https://polemika.com.ua/ekonomika/2022/08/05/128642/

З повагою,

Редакція Інтернет-порталу новин «Полеміка»