Як відомо, загиблий справді був у лавах ЗСУ, але хлопець досягнув повноліття, коли пішов на війну.

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк. Цього разу вони заявили нібито про загибель першого підлітка, мобілізованого до лав Збройних сил України (ЗСУ).

Пропагандистські ЗМІ пишуть, що загиблий Володимир Сачала був мобілізованим 17-ти річним юнаком, який служив у 103 бригаді ТРО. Начальник Служби у справах дітей Львівської ОУ Володимир Лис підтвердив, що це фейк. Про це повідомляє Полемика.

Так, згідно єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти», яка веде облік по всій Україні, дані про сироту чи дитину, позбавленої батьківського піклування, яка би мала прізвище Сачала, відсутні.

Володимир Лис пояснює, що дана база працює з 2006 року і навіть, якби загиблий захисник України був 26-річним сиротою, то дані б збереглися.

«Росіяни пишуть, що він «вихованець дитбудинку», посилаючись на якогось директора Чикеля — я за всі свої роки роботи в службі про такого директора не чув», — упевнений Лис.

За словами пропагандистів, загиблий був мобілізований до 103-ї бригади менш як тиждень тому, а до того він нібито проходив військовий вишкіл в таборі «Гайдамацька Січ». Проте, ця інформація не відповідає дійсності. В Україні є лише навчально-виховний центр із такою назвою і там не готують майбутніх військових.

По теме:  «Дискусії вичерпані»: в ОБСЄ висловилися з приводу виключення Росії

Насправді український захисник Володимир Сачала народився 13 серпня 1997 року у Яворівському районі. Там він здобув базову середню освіту, після чого вступив до Художнього училища ім. Й.Станька, що у селищі Івано-Франківське.

Володимир навчався на столяра-верстатника деревообробних верстатів. В училищі про нього дуже добре відгукуються. Кажуть, що він був спокійним та старанним. У 2017 році Сачала відслужив в армії, після чого повернувся до цивільного життя, про що розповіли у Яворівській міській раді.

Повернутися до лав ЗСУ він вирішив лише у січні 2023 року, ставши у стрій 24 бригади.
Смертельні поранення Володимир Сачала отримав 28 листопада під час міноментного обстрілу. Його поховали на малій Батьківщині 4 грудня.

Нагадаємо, в Держдепі назвали, що буде вважатися перемогою України.