Україна, на думку одіозного та скандального мільярдера, може втратити Харків та Одесу.

Американський мільярдер Ілон Маск, відомий своїми скандальними висловлюваннями про війну в Україні, зробив чергову заяву про протистояння нашої держави РФ.

Він погоджується з тим, що Україна назавжди втратила Крим, Донбас та інші території. На його думку, якщо Україна не заключить з Росією мирний договір, то згодом втратить Харків та Одесу. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Telegram-канал NEXTA.

Так, підприємець та партнер венчурного фонду Девід Сакс, з яким часто веде листування Маск, написав у X (раніше – Twitter), що Київ «назавжди втратив Крим, Донецьк, Луганськ, більшу частину Херсона та Запоріжжя».

Він вважає, якщо влада України має укласти з російським диктатором мирний договір інакше втратить «Харків, Одесу, решту Херсона та багато іншого». На що Маск відповів: «Ваша оцінка є точною» .

Варто нагадати, що 11 листопада Маск дав пораду президенту України Володимиру Зеленському. Він наголошував на тому, що не варто відправляти «цвіт української молоді вмирати в окопах».

На думку скандального бізнесмена, бойові дії в Україні схожі на Першу світову війну. Він зазначив, що ситуація на фронті склалася таким чином, що в ході українського наступу загине велика кількість людей.

По теме:  Росію знову атакували дрони: у Шойгу заявили про успішну ліквідацію

Нагадаємо, Байден виділив Україні допомогу у розмірі 200 млн доларів.