Військові ЦАХАЛ під час боїв у Шеджайї на півночі Гази помилково визнали загрозою трьох заручників, які перебували в полоні у терористів, і ліквідували їх.

Таку заяву зробив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі. Про це повідомляє Полемика з посиланням на The Times of Israel.

Він зазначив, що місце, в якому велись бої з ХАМАС, це район де армія оборони Ізраїлю стикалися з багатьма терористами, включно з терористами-смертниками. Водночас він додав, що ЦАХАЛ несе повну відповідальність за «трагічний інцидент».

Відповідаючи на запитання про те, як заручники змогли вирватися з полону бойовиків, Хагарі заявив, що військові вважають, що «троє втекли або були кинуті терористами, які тримали їх у полоні».

Контр-адмірал додав, що після перестрілки, під час сканування та огляду, одразу ж з’явилась підозра щодо особи загиблих. Їхні тіла було швидко передано на експертизу до Ізраїлю, де встановили особу заручників.

Він також зазначив, що ЦАХАЛ негайно розпочав розслідування інциденту.

Хагарі назвав інцидент «трагічною подією», яка відбулася в зоні бойових дій, де останнім часом ізраїльські війська вели важкі бої з багатьма терористами.

Нагадаємо, Молдова назвала умову для відновлення відносин з РФ.