Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний захистив дисертацію з права.

Таким чином він здобув науковий ступінь доктора філософії.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на сайт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Згідно з вказаною там інформацією, захист відбувся 16 грудня в Національному університеті «Одеська юридична академія», президентом якої є колишній «регіоналівець» Сергій Ківалов. Стан захисту дисертації позначений як «ступінь присуджено».

Водночас у системі стоїть помітка, що дисертація й анотація до неї становлять державну таємницю у сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку, тому її перегляд є неможливим.

Менше з тим, ключові слова, які вказано у системі, дещо привідкривають завісу таємничості. Так, можна зробити висновок, що дисертація пов’язана з військовою дисципліною, дисциплінарними проступками та стягненнями. Публікації Залужного за темою дисертації також присвячені цим питанням. У них головком указаний аспірантом кафедри адміністративного, цивільного та господарського права і процесу Академії Державної пенітенціарної служби.

Слід зазначити, що українці у соцмережах відреагували на цю новину. Деякі привітали Залужного з захистом дисертації і відзначили феноменальні здібності і талант головкома. Проте знайшлись і ті, хто дорікнув за це Залужному. Вони висловили думку, що це було недоречно під час війни.

По теме:  Играй в Золотой Кубок и получай удовольствие от игры

Нагадаємо, в Миколаївській області спалахнув гучний скандал через гуманітарну допомогу з Росії.