Пітер Мутабазі з Уганди вперше усиновив дитину у 43 роки.

Він розповів, що за сім років йому вдалося досягти певних успіхів та сформувати певні правила, які допомагають виховувати дітей з різними характерами. Зокрема, Мутабазі радить бути для підлітків не мамою або татом, а наставником. Своїми порадами багатодітний батько поділився із CNBC. Про це повідомляє Полемика.

Мутабазі вважає, що головне – демонструвати дітям, що їх люблять навіть у моменти, коли вони помиляються. Він рекомендує проявляти терпіння до своїх синів та доньок. Зокрема, чоловік закликає батьків не ставити високих очікувань і дозволяти дітям робити свій вибір.

Багатодітний батько зібрав цілий блокнот із позитивними фразами, який він почав вести ще підлітком. Він проживав тоді з чоловіком та його сімʼєю, які дали йому можливість вчитись і допомогли у влаштуванні його подальшого життя.

«Я запам’ятав слова: ти обраний, ти важливий, ти особливий, ти цільний, ти подарунок, ти не самотній. І я переконався, що з моїми дітьми я буду використовувати ці слова завжди», – поділився батько 36 дітей.

По теме:  ПВХ-окна: Проблемы и пути их решения

Мутабазі зазначає, що діти, яких він усиновлював, були мали різні характери, проте на кожного ці слова діяли позитивно.

Як пише видання, Пітер Мутабазі виріс у сільській місцевості Уганди й утік із дому у 10 років, через що став безхатьком. Хлопець п’ять років заробляв на проживання тим, що возив людям покупки в обмін на банани чи зелень.

Коли Мутабазі було 15 років, один із чоловіків, якому він допомагав із покупками, заплатив за те, щоб хлопчина відвідував християнську школу. Так у нього зʼявилась можливість вчитись, що й допомогло йому згодом переїхати до США й влаштуватись на гарну роботу.

Нагадаємо, Влад Яма, який втік до США, вразив цинічною заявою після наймасованішого ракетного удару по Україні.